Traži
Ječam
Ječam
Champs à renseigner
Texte
Ječam je kultura po kojoj je naša tvrtka prepoznata među poljoprivrednicima. Tijekom našeg poslovanja od gotovo 25 godina i suradnje s našim kooperantima, uz naš stručni agronomski tim, organizacija proizvodnje pivarskog ječma usavršena je do najsitnijeg detalja, kao i formiranje portfolia za naše proizvodno područje.
Specifičnost pivarskog ječma je u tome što se gnojidba ne provodi „napamet“, nego prema analizama tla i stanju zaliha dušika u tlu. Primjena dušičnih gnojiva znatno je ekonomičnija u odnosu na bilo koju drugu kulturu, a pivarski ječam vrlo dobro uspijeva i na tlima niže kvalitete, dajući jednako dobru kvalitetu i prinos.
Proizvodnja pivarskog ječma čini srce kooperativnog djelovanja našeg poduzeća. Tradicija je to koja traje više od dvadeset godina.
U programu ugovaranja nalaze se sorte ozimog i fakultativnog pivarskog ječma, a proizvedena roba isporučuje se tvornici slada Slavonija slad u Novoj Gradiški.
Champs à renseigner
Image standard

Champs à renseigner
Citation
Sortiment pivarskog ječma u proizvodnji usklađuje se s potrebama pivarske industrije.
Ozimi pivarski ječam
Champs à renseigner
Texte
Ozimi pivarski ječam, osim što donosi profitabilnost kao takav, postao je i dio postrnog programa. Rana žetva ječma, koja posljednjih godina dolazi oko sredine lipnja, omogućuje još jednu sjetvu na istoj parceli (npr. postrna soja, postrni suncokret i dr.). Upravo zbog toga uveli smo naš novi ječam Aristos, koji je najraniji na tržištu i ranije dozrijeva u odnosu na druge ozime ječmove, a unatoč toj ranoj zrelosti daje jednako visok prinos i kvalitetu.
Image lien

Lien pour image
Image lien 2

Lien pour image 2
Image lien 3

Lien pour image 3
Fakultativni ječam
Champs à renseigner
Texte
Prije točno 15 godina prvi put smo posijali jari ječam u jesen, a ova tehnologija donijela je poljoprivrednicima mnogo: znatno veći prinos, dobru kvalitetu i na kraju samu profitabilnost. Jari ječam ima fleksibilnost u pogledu optimalnog vremena sjetve — može se sijati od 20. listopada pa sve do početka veljače. Ista sorta posijana u jesen ili u proljeće ima razliku od oko 10 dana u žetvi.
U ponudi za sjetvu 2025./2026. imamo tri sorte fakultativnog ječma: visokoprinosni Laureate, koji je prepoznat na terenu zahvaljujući svojoj rodnosti, sortu Planet od koje se proizvodi trećina piva na tržištu Europe, kao i novu sortu Leandra za koju smo sigurni da će osvojiti srca mnogih poljoprivrednika.
Image lien

Lien pour image
Image lien 2

Lien pour image 2
Image lien 3

Lien pour image 3
Stočni ječam
Champs à renseigner
Texte
Ječam, kao i druge ozime žitarice, posljednjih godina dobiva sve veći značaj, ponajprije zbog klimatskih promjena koje su sve izraženije iz godine u godinu. Kao ozima kultura, ječam je usjev koji najmanje pogađaju visoke temperature. Niska ulaganja u odnosu na bilo koju drugu kulturu čine ječam vrlo isplativim, osobito ako uzmemo u obzir da se ječam sve više koristi kao stočna hrana zahvaljujući dobroj probavljivosti i sadržaju proteina od oko 12 %, pa i više.
Za nadolazeću sjetvu preporučujemo već dobro poznati ozimi ječam Etincel, te nove fakultativne ječmove IINA i LEXY s optimalnim rokom sjetve od 20. listopada pa sve do početka veljače.
Image lien

Lien pour image
Image lien 2

Lien pour image 2
Image lien 3

Lien pour image 3