our commitments
'Od polja do stola''

Traži

Naše obveze

Održivost

Champs à renseigner
Texte

Podržavajući poljoprivrednike kroz poljoprivrednu tranziciju i pomažući im da na tržište donose visokokvalitetnu hranu, gradimo okretan, elastičan model koji se neprestano poboljšava, s ciljem stvaranja vrijednosti. 

Kao poljoprivrednici, kupci i partneri kooperative i njezinog poslovanja, iz dana u dan zalažemo se da održivost postane stub našeg razvoja.

Za poljoprivrednike razvijamo visokopotencijalne kanale koji se temelje na održivim pristupima poljoprivredi i u okolišnom i u ekonomskom smislu. Potičemo agronomska i kombinatorna rješenja koja su najbolje prilagođena našim područjima i našem okolišu, podržavamo poljoprivrednike u svoj njihovoj raznolikosti i tražimo najbolja tržišta za proizvode naših poljoprivrednika. 

Surađujući s njima, napredujemo prema praksama koje pozitivno doprinose očuvanju resursa, osiguravaju sigurnost i higijenu proizvedenog zrna, podupiru bioraznolikost i čine alate za donošenje odluka sastavnim dijelom tehničkih itinerera.

U tijeku je poljoprivredna tranzicija i u proizvodnji usjeva i u stočarstvu koja okuplja sve poljoprivrednike. Bliske veze između poljoprivrednika i potrošača važnije su sada nego ikad prije. Oni će nam pomoći izgraditi model hrane budućnosti.

U potpunosti smo predani osiguravanju da u našim objektima za podrijetlo i na našim mjestima za preradu svi naši proizvodi zadovoljavaju najviše standarde sigurnosti hrane i nutritivne vrijednosti, zaštite okoliša i poštovanja ljudi. Vjerujemo u razvoj niza tržišta – lokalnih, nacionalnih i međunarodnih – kako bismo mogli potrošačima predstaviti što je više moguće proizvoda koji ispunjavaju njihova široka očekivanja. 

Soya Danube

Champs à renseigner
Image standard
soya_danube
Champs à renseigner
Texte

S vizijom opskrbe Europskog tržišta održivim i sigurnim proteinima, udruženje Dunav soja podupire svoje članove u napretku prema promjenama. Koraci i ciljevi temelje se na uzgoju održive soje.  
Razvijajući lanac vrijednosti proizvodnje soje u Europi, potrošači mogu biti sigurni da su proizvodi Europskog porijekla. Ovaj sustav jamči proizvodnju soje bez GMO-a. Naglašava sljedivost usjeva, od polja do stola. Tijekom prijema primjenjuje se brzi test za kontrolu statusa soje bez GMO-a. Soja se skladišti i tretira odvojeno od ostalih usjeva kako bi se spriječila kontaminacija.
Nakon prikupljanja zaliha, revizorska tvrtka u akreditiranom laboratoriju kontrolira kvalitetu i ne GMO status usjeva te u slučaju sukladnosti izdaje certifikat. Biti dio udruženja Dunav soja, za Axereal predstavlja održiv rast i razvoj soje s visokim standardima kvalitete.

 

ISCC

Champs à renseigner
Image standard
iscc
Champs à renseigner
Texte

ISCC je vodeći svjetski sustav certificiranja koji nudi rješenja za ispunjavanje zahtjeva održivosti.

ISCC se fokusira na smanjenje stakleničkih plinova kroz vrijednosni lanac, održivo korištenje zemljišta, zaštitu prirodnih staništa i socijalnu održivost za proizvodnju stočne hrane.
 

SAI platform

Champs à renseigner
Image standard
SAI
Champs à renseigner
Texte

SAI platforma postavlja pravila održive poljoprivrede. SAI platforma je predana objektivnom rastu otpornijeg poljoprivrednog sektora.

Članovi se udružuju i razmijenjuju znanja kako bi pronašli riješenja na stvarne poljoprivredne izazove.

Kroz radionice i razvoj mnogih projekata, SAI formira dionike za održivost u sve traženijim usjevima i pomaže u pokretanju promjena.