Traži

Nova Gradiška

Povijest Axereal Croatia

Champs à renseigner
Texte

Axereal je 2001. godine kupio Poljoprivredno prehrambeni kompleks d.o.o. za poljoprivrednu proizvodnju. U 20 godina razvijan je program pivarskog ječma koji danas zadovoljava potrebe tvornice Slavonije Slad d.o.o. za prvoklasnom sirovinom u proizvodnji vrhunskog slada. Kooperativa se je tijekom godina proširila i na ostale kulture.

U 2018. godini komercijalne  aktivnost i trgovina u potpunosti se prenose na sestrinsku tvrtku Axereal Croatia pri čemu Poljoprivredno prehrambeni kompleks ostaje strateški partner u umnožanju visoko prinosnih sorti ječma, pšenice i soje za potrebe Axereala Croatia.

 

Proizvodnja

Champs à renseigner
Texte

Proizvodna djelatnost Axereala u Hrvatskoj je poprilično jedinstvena jer ima vlastitu proizvodnju na vlastitim površinama. Na 2,6 tisuća hektara proizvodimo više od 5 tisuća tona sjemena pšenice, ječma i soje. Na temelju usklađenosti s propisima, Axereal nudi svojim proizvođačima i ugovornim partnerima certificirano sjeme iz kontroliranog podrijetla kvalitete.

U našim eksperimentalnim područjima odabiremo najbolje domaće i strane sorte, kako bismo našim proizvođačima i partnerima osigurali certificirano sjeme kontroliranog podrijetla. Dorađujemo osnovno i certificirano sjeme: zimski i proljetni ječam, pšenicu te soju domaćih i stranih sjemenarskih tvrtki.

Axereal Croatia posluje u suradnji s tvrtkom ISTERRA HRVATSKA u području proizvodnje sjemena.

Image standard
Nova Gradiska

Proizvodna aktivnost

Image lien
Wheat seeds
Image lien 2
Barley seeds
Image lien 3
Soybean seeds