Traži

Tags
Srednja Europa

Srednja Europa

Održiva pšenica za Barilla projekt ''Carta del Mulino''

Image
Sustainable wheat
Groupe paragraphe
Champs à renseigner
Texte

U sklopu rastućeg fokusa na podrijetlo žitarica, čast nam je objaviti da ove godine po prvi put, Axereal kroz svoje poslovanje u Srednjoj Europi (Hrvatska, Mađarska i Rumunjska) isporučio 10 000 tona održive meke pšenice u mlinove koji opskrbljuju Barillin prehrambeni program

Uz podršku Axerealovih timova, lokalni proizvođačiprvi su ove godine uzgajali usjeve žitarica za  “La Carta del Mulino”, program vođen od strane Barille, prehrambene grupacije sa snažnim fokusom na očuvanje okoliša i održivi razvoj.

Stroge specifikacije “La Carta del Mulino” povelje zahtjevaju od proizvođača da usvoje plan plodoreda, slijede pravila osmišljena za rekonstrukciju i održavanje hranjivih tvari u tlu te sjetvu cvijetnih površina na površini ekivalentnoj 3% površine zasijane pšenicom radi zaštite insekata oprašivača. Ova inicijativa omogućava Barilli da potrošačima ponudi proizvode usklađene s njihovim vrijednostima, koji podržavaju rad poljoprivrednih zajednica i koji vraćaju prostor prirodnim poljoprivrednim sustavima.

“Vrlo je važno prepoznati naporan rad uložen na implementaciju specifikacija Barilla programa od strane Axerealovih stručnjaka i lokalnih poljoprivrednika. Ovakve inicijative predstavljaju budućnost prehrambene industrije. Podružnice tvrtke Axereal u svakoj zemlji osiguravaju potpunu sljedivost serija pšenice, od isporuke sjemena poljoprivrednicima do utovara u vlakove koji opskrbljuju mlinove. Slijedeći primjere Hrvatske, Mađarske i Rumunjske, tijekom slijedećih nekoliko godina planiramo uključiti proizvođače iz Srbije i Slovačke u ovu izrazito pozitivnu inicijativu”, rekao je Mikaël Cholière, izvršni direktor Axereala Centralna. Europa.                                                                                                

 

Više o povelji La Carta del Mulino : https://www.mulinobianco.it/lacartadelmulino